En lördag i regnet Un samedi sous la pluie

Idag har jag fortsatt arbeta för jobbets skull. Så är det att vara en engagerad lärare. 🙂 Jag arbetade med några bilder som ska hängas upp på vår anslagstavla på skolan, och som jag är ansvarig för. Hemsidan fick läggas upp på nätet, uppdaterad med de nya planeringarna. Man fick ju kontrollera att alla länkar fungerade, och det tog sin lilla stund, när man upptäckte att man hade länkat fel.
       I slutändan har det varit rätt behagligt väder idag, eftersom det har regnat hela dagen, får man inte dåligt samvete, för att man sitter och arbetar med sitt jobb under en lördag eftermiddag. Samtidigt, som jag egentligen aldrig har dåligt samvete för att jag jobbar på helgerna, för det är ju mitt liv. Jag älskar vad jag gör. Men, ok, jag erkänner att det kan hända ibland att man önskar man kanske gjorde något annat. Men vad det skulle vara, har jag inte funderat på ännu. 🙂

Aujourd’hui, j’ai continué à travailler pour mon boulot. Voilà ce que c’est que d’être un prof engagé. 🙂 J’ai retouché quelques photos pour le tableau d’affichage que nous avons au boulot, avec des photos de tout le personnel, et dont je suis responsable (des photos, pas du personnel). J’ai aussi mis à jour mon site pour mes élèves, avec mes nouveaux plannings, et j’ai dû contrôler que tous les liens fonctionnaient, et cela a pris un peu de temps lorsque j’ai découvert que tout ne marchait pas correctement.
       Finalement, il a fait un temps assez agréable aujourd’hui, puisqu’il a plu toute la journée, donc je n’ai pas eu mauvaise conscience d’avoir travaillé tout un samedi après-midi. En même temps, je n’ai pas vraiment mauvaise conscience de travailler pendant les week-ends, parce que c’est ma vie. J’aime ce que je fais. Mais OK, j’admets que des fois, je souhaiterais faire quelque chose d’autre. Mais ce que cela peut être, je n’y ai pas encore songé. 🙂

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*