Att vara lärare Être prof

Att vara lärare, det är verkligen att ha många bollar i luften. Att alltid ha koll på allt, lära sig nya namn, komma ihåg vilken nivå de olika eleverna ligger på. Bedöma. Kunna prata oavbrutet i två timmar. Ständigt vara beredd på att tackla oförutsedda händelser.
     Terminens första dag med de första lektionerna är alltid terminens intensivaste dag. Det är så mycket information jag ska ge, och så mycket nytt jag måste lära mig också. Varenda termin träffar jag minst 20 nya personer, och jag försöker lära mig deras namn, så jag kan dem redan under första lektionen, för jag anser att det är viktigt att jag vet vem som är vem redan från början.
     Nu är jag dock riktigt trött, efter den här intensiva dagen.

Être prof, c’est de jongler sans cesse. D’avoir toujours tout sous contrôle, apprendre de nouveaux prénoms, se rappeler à quel nivå un élève est. Évaluer. Pouvoir parler sans s’interrompre pendant deux heures. Être constamment préparé à tacler des situations imprévues.
     Le premier jour de cours du semestre est toujours le plus intensif. Il y a tellement d’information que je dois donner, et tant de nouvelles choses que je dois aussi apprendre. Chaque semestre, je rencontre au moins 20 nouvelles personnes, et j’essaye d’apprendre leurs nom, et de les savoir déjà pendant le premier cours, parce que j’estime que c’est important de savoir qui est qui.
    Maintenant, je suis en tout cas, vraiment fatiguée, après cette journée intensive.

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*