Osynligt arbete Travail invisible

Jag känner bara att jag måste skriva, för jag känner just nu att det jag gör är ett osynligt arbete. Något som de, som inte är lärare, inte vet att vi gör. Det finns många som tror att vi lärare, arbetar endast 35 timmar per vecka. Men det finns 10 och en halv timme till, som inte syns, och som vi gör hemma. Och som jag gör just nu. Jag sitter och rättar mina elevers alster, och jag kontrollerar att de inte har fuskat genom att skriva av från Internet. Och det tar tid. Ibland hittar jag att någon har skrivit av, och då måste jag spara länken till hemsida, skriva på elevens kopia att det är avskrivet, plus extra kommentarer. Allt det här arbetet syns inte. Men det görs ändå. För elevens skull. Det var bara en tanke, som jag behövde ventilera. Tack för mig.

Je sens que j’ai besoin d’écrire, parce que je ressens que ce que je fais en ce moment est un travail qui ne se voit pas. Un travail que ceux qui ne sont pas profs ignorent que nous faisons. Il y a beaucoup de personnes qui croient que les profs ne travaillent que 35 heures par semaine. Mais il y a 10h30 de plus qui ne se voient pas, et que nous faisons à la maison. Et que je suis en train de faire maintenant. Je corrige les copies de mes élèves, et je contrôle qu’ils n’ont pas triché en copiant des textes sur Internet. Et cela prend du temps. Quelques fois, je trouve que quelqu’un a copié, et alors je dois sauvegarder le lien du site utilisé par l’élève, écrire sur la copie de l’élève qu’il a copié, plus d’autres commentaires. Tout ce travail ne se voit pas. Mais il se fait quand même. Pour le bien de l’élève. C’était juste une pensée, que j’avais besoin d’écrire. Merci de m’avoir lue.

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*