Glad Joyeuse

Ibland behövs det så lite, för att man ska vara glad hela dagen. Jag kan inte sluta tänka på min elev, som sa till mig idag: “Jag kommer att sakna dig, Cécile!”
     Detta enkla uttalande förgyllde min dag idag. Och det är det som gör att livet känns värt att leva. När man får höra små fina ord, som en belöning på det oerhörda arbete man lägger ner som lärare.
     Jag har världens roligaste jobb, och mina elever är världens trevligaste elever.
     Tack till er alla som gör mitt arbete meningsfullt och ger mig lust att fortsätta!

Des fois, il s’en suffit de peu pour que l’on soit content toute la journée. Je ne peux pas m’empêcher de penser à mon élève qui m’a dit aujourd’hui: “Tu vas me manquer, Cécile!”
     Cette phrase simple m’a embaumé ma journée aujourd’hui. Et c’est cela qui donne à la vie la peine d’être vécue. Quand on entend ces jolis petits mots, comme une récompense pour le travail énorme que l’on fait en tant que prof.
     J’ai le meilleur travail du monde, et mes élèves sont les plus sympas du monde.
     Merci à vous tous qui donnez un sens à mon travail et qui me donne l’envie de continuer!

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*