Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är svårt att skriva en recension om en sådan här bok. Alla borde egentligen läsa den, för att aldrig glömma det som är ofattbart, det som hände. Förintelsen. Och hur det är att överleva den, och att försöka fortleva i en värld som inte kan eller vill begripa vad dessa människor har varit med om. När deras liv slogs i spillror. När det togs ifrån dem allt de ägde. När de inte kunde ta med sig något över huvud taget. När de skildes från sina nära och kära i flera år. När de fördes i boskapsvagn till koncentrationsläger. När de fick arbeta under slavliknande former. När de fick se döden på nära håll. Osv. Man kan skriva länge om allt dessa människor har varit med om, och numera finns det inte många överlevande kvar, om det finns någon kvar över huvud taget. Därför är en sådan bok, som Göran Rosenbergs bok, viktig, just för att allmänheten och de nya generationerna aldrig ska glömma så att det aldrig någonsin kan upprepas.

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Böcker Livres, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*