Skapelseguden – Le Dieu de la création

Denna text är inte från mig, jag har enbart översatt den från franska till svenska, men den säger bra, det jag ville ha sagt till en kollega för ett par dagar sedan.

“Många personer, som är beredda att tro, blir störda av det många gånger upprepade påståendet att den bibliska skapelseberättelsen strider mot vetenskapen. Jag håller fast vid, både som vetenskapsman och kristen, att kunna påstå motsatsen, när jag nu har förvärvat mig övertygelsen att Bibeln långt ifrån att stå i motsägelse mot den verkliga vetenskapen, alltså den faktiska vetenskapen, inte den teoretiska vetenskapen, snarare har ett försprång före den…” Så uttryckte sig den franske biofysikern Henri Devaux. Varje människa som tror på Gud måste förstå att inget vetenskapligt faktum kan stå i motsägelse mot Guds ord.
        “Ju mer vi upptäcker kraften i naturens lagar, desto mer upplever vi en oerhörd beundran för den oändliga visdomen som styr hela Skapelsen”, sade Werner von Siemens, den tyska industriella ingenjören från vilken vi känner många uppfinningar fortfarande användbara i våra dagar. Enbart Bibelläsningen och en uppmärksam blick över Skapelsen räcker för att övertyga oss att allt härstammar från Gud. “Jag kan inte säga att jag tror på Gud”, sa entomologen, Jean-Henri Fabre, “jag ser honom.”
         ”Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga.” (Romarbrevet 1, 20)

Ce texte n’est pas de moi, mais je l’ai trouvé si bien écrit que je ne peux m’empêcher de le partager.

“Beaucoup de personnes disposées à croire sont troublées par l’affirmation maintes fois répétée que le récit biblique de la Création est contraire à la science. J’ai tenu, à la fois comme homme de science et comme chrétien, à venir affirmer le contraire, ayant acquis la certitude que la Bible loin d’être en contradiction avec la vraie science, celle des faits, et non des théories, est, au contraire, en avance sur elle…” C’est ainsi que s’exprimait Henri Devaux, biophysicien français.
       Tout homme qui croit en Dieu doit comprendre qu’aucun fait scientifique ne peut être en contradiction avec la Parole de Dieu.
       ”Plus nous découvrons la loi des forces de la nature, plus nous éprouvons une immense admiration pour la sagesse infinie qui règle toute la Création”, disait Werner von Siemens, l’ingénieur et industriel allemand dont nous connaissons de multiples réalisations utiles aujourd’hui encore au quotidien. La seule lecture de la Bible et un regard attentif sur la Création son suffisants pour nous convaincre que Dieu est à l’origine de tout. “Je ne puis dire que je crois en Dieu, disait l’entomologiste Jean-Henri Fabre, je le vois!”
       “Oui, les perfections invisibles de Dieu, sa puissance éternelle et sa divinité, se voient comme à l’œil nu, depuis la création du monde, quand on les considère dans ses ouvrages.” (Romains 1, 20)

avatar

Om admin

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Citat Citation, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*