Kaffeexperiment – Expérience au café

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är resultatet av mitt iskaffe-experiment. Ler

Recept:
ca 1dl kallt kaffe (som jag ställt i kylen över natten)
ca 1 dl kall mjölk
5-6 kaffe-isbitar (göra isbitar med kaffe dagen innan)
1-2 tsk socker

(Jag testade sedan med bara kaffe-isbitar och mjölk, men det tar längre tid för isbitarna att smälta, så att man får vänta för att få kaffesmak.)
Riktigt gott och läskande i alla fall.

Voilà le résultat de mon expérience de café glacé. Ler

Recette:
environ 1 dl de café froid (mis au frigo la veille)
environ 1 dl de lait froid
5-6 glaçons de café (faire des glaçons avec du café la veille)
1-2 cuil. à café de sucre

(J’ai essayé de mettre juste des glaçons de café dans le lait froid, mais ça prend plus de temps au glaçons pour fondre, et l’on doit attendre avant d’avoir le goût du café.)
Très bon et rafraîchissant en tout cas.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Recept Recettes. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*