Kal P. Dal en Rockmusikal – på härlig skånska!

(Cet article n’est pas traduit en français.)

”Johnny, vad gör du?”

I lördags var det äntligen dags att gå till rockmusikalen om Kal P.Dal på Slagthuset i Malmö. Min man, Mats, hade bokat biljetter till föreställningen för flera månader sedan, och jag hade fram till i lördags varit lite skeptisk till hur detta skulle bli.
       Om man är gift med en skåning, så måste man “stå ut” med viss skånsk rock n’ roll från 1970-talet. Ler Min inställning till Kal P. Dals musik, fram till i lördags, hade varit: “Vilket skräp! Jag fattar ingenting av det han sjunger!” Inte för att jag inte “begriber” skånska, snarare tvärtom, jag tycker mycket om skånskan och dess diftonger och roliga uttryckssätt. Ler Men när jag hörde Kal P. Dal sjunga, så förstod jag aldrig någonting. Utom kanske möjligtvis refrängen i vissa låtar. Ler
        I lördags blev jag dock väldigt positivt överraskad över att man hade skapat en musikal med Kal P. Dals låtar, där jag förstod vartenda ord av låtarna som framfördes. Ler Föreställningen var dessutom fantastisk rolig och hade många träffande poäng, att man bara skrattade rakt ut. Skådespelarnas prestation var fenomenal; musiken och sångerna framfördes live på scen. Ingen playback där inte. Utan man fick valuta för pengarna. Ler
        Med allt detta vill jag bara säga att jag var med om något riktigt trevligt i lördags kväll. Så jag rekommenderar verkligen alla som har någon koppling till Skåne och lite kännedom om Kal P. Dal att gå på den här föreställningen, ni kommer inte att ångra det!

         Här ovan och här nedan kan ni se ett par klipp från showen. Ler De är roliga, men de var mycket bättre live. Ler

AF
avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Tankar Pensées, Teater Théâtre. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*