Mig äger ingen

mig ager ingen

(Article non traduit en français.)

Tanken var att jag skulle hinna skriva lite om boken, men jag känner att jag inte har tid. Ler Så det blir bara ett kort inlägg idag.
        I kväll var jag på en förhandsvisning av filmen “Mig äger ingen”, baserad på boken med samma namn från Åsa Linderborg, som jag läste ut i måndags.
        För ca en månad sedan blev jag inbjuden till en läromedelsträff anordnad av Sanoma Utbildning, där de skulle ha en liten föreläsning om användning av skönlitteratur i undervisningen, och visa filmen “Mig äger ingen” med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Jag är inte så förtjust av att se en film som är baserad på en bok innan jag har läst boken, därför bestämde jag mig för att läsa den före filmvisningen. Det var rätt så klokt, visade det sig. Ler 
        Jag har inte alls läst vilken kritik filmen har fått, utan bara hört mina kollegor som har pratat om den kritik de hade läst i tidningen. Det var bra, då jag kunde själv bilda mig en egen uppfattning om filmen.
         I filmens inledning står det att filmen baseras fritt på Åse Linderborgs roman, men jag tyckte att regissören hade behållit väldigt mycket från boken. Självklart fanns inte allt med, för det hinner man inte med i en film, men den tog upp händelserna i boken så som författaren berättar dem själv. Många detaljer som finns i boken, fanns med i filmen. Jag ska inte avslöja vilka, för jag rekommenderar alla att gå och se filmen, eller läsa boken. Ler
         Det måste sägas att boken grep inte tag i mig såsom filmen gjorde, men det kanske är för att jag läste romanen med “lärarögon”. Varje gång jag hade läst ett bra avsnitt, tänkte jag: “Det här kan man ju använda med eleverna!” Ler Så det var kanske därför jag förstörde läsningen för mig. Ler
          Persbrandt är en mycket begåvad skådespelare, hans prestation i filmen är fantastisk, in i minsta detalj lever han sig in i rollen, och lämnar inte någon oberörd.
          En stark film, en mycket bra bok. Att se och att läsa.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Bilder Photos, Böcker Livres. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*