Inlämningsuppgift – Devoir à rendre

Som lärare måste man vara påhittig, så att det inte ska vara tråkigt att rätta ens elevers inlämningsuppgifter. Ler Denna termin fick mina elever, som en del av deras projektarbeten som handlade om att åka på en virtuell resa, att skapa ett vykort från det land de besökte. De fick ett blankt ritpapper av mig och instruktionen att skapa framsida, hitta ett frimärke från det besökta landet och “skicka” vykortet till en vän med hälsningar från resan. Och här nedan kan ni se resultatet. Ler Det var riktigt roligt. Jag fick vykort från hela världen! Ler
        Jag måste säga att min favorit faktiskt var “den mexikanska hatten”. Min elev sa till mig att hon inte hade några färgpennor, men gul nagellack med vilken hon målade sitt vykort. Ler Alla lösningar är bra!

En tant que prof, il faut être ingénieux, afin de ne pas s’ennuyer quand on corrige les copies de ses élèves. Ler Ce semestre, mes élèves eurent à créer une carte postale, comme une partie de leur projet qui implique de faire un voyage virtuel dans un pays du monde. Je leur ai donné une feuille blanche cartonnée, avec l’instruction de créer le devant de la carte postale, de trouver un timbre du pays visité et “d’envoyer” la carte à un ami. Ci-dessous vous pouvez voir le résultat. Ler C’était très drôle. J’ai reçu des cartes postales du monde entier! Ler
         Je dois avouer que ma préférée est “le chapeau Mexicain”. Mon élève m’a dit qu’elle n’avait pas de crayons de couleurs, mais du vernis à ongles jaune, avec lequel elle a peint sa carte postale. Ler Toutes les moyens sont bons!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Bilder Photos. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*