En man som heter Ove

(Article non traduit en français, car le livre n’est pas publié en France.)

Omslag

Det finns inte många böcker som får en att skratta och gråta samtidigt, men det är precis vad man gör när man läser ”En man som heter Ove”.

Vad handlar boken om?
Ove är en ensam 59-årig änkeman, som blivit av med sitt jobb. Han upplevs av omgivning som sur på allt och alla och hans enda önskan är faktiskt att lämna jordelivet. Det går dock inte så lätt. Han hindras gång på gång att begå självmord på olika dråpliga sätt.

Vad tyckte jag om boken?
I takt med att man läser boken, lär man känna Ove och förstår varför han blev som han blev. Han har en fantastisk gripande livshistoria och en underbar kärlekshistoria, som inte kan lämna någon oberörd.
       
Boken behandlar tabu-ämnet döden på ett både allvarligt och roligt sätt. Därutöver finns det ett viktigt budskap i boken: att man inte får döma en annan människa, utan att först lära känna henne. Varje person blir den som den blir på grund av den historia man har. Det händer saker i livet, som gör att man blir som man blir. Saker som inte berättas, men som finns kvar i en och gör att man reagerar på olika sätt i olika situationer; och på grund av detta ska man inte dömas i förväg av andra. Så slutsatsen är: döm inte en människa för hårt, för du vet inte vad hon har med sig i bagaget.

Hoppas många läser den här boken. Den rörde mig till tårar både av skratt och av sorg. En sådan bra bok är det sällan man hittar. Rekommenderas absolut till alla som vill glömma sin egen verklighet en stund.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Böcker Livres, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*