Bounty-paj – Tarte Bounty

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ugn 175-200°C

Ingredienser
– 1 mördeg*
– 150 g kokosflingor
– 150g rumstempererat smör
– 150g strösocker
– 3 ägg
– 2 dl vispgrädde
– 150 g mörk choklad

*Ingrediens till mördegen om man vill göra den själv (vilket jag gjorde)
– 4 dl vetemjöl
– 1 dl socker
– 150g smör rumstempererat
– 1-2 msk vatten
Blanda alla ingredienserna tills ni får en deg. Vattnet tillsätter man sist när man får en smulig deg, för att binda ihop degen.

Förberedelser
Klä formen med degen. Täck över med aluminiumfolie och vita bönor för att förgrädda degen i 10 minuter.
      Blanda kokosflingor, socker, det mjuka smöret och äggen. Hälla blandningen över degen och stoppa i ugnen igen 30 minuter.
      Smälta chokladen med grädden. Häll över pajen. Låt svalna och njut!

***

Four 175-200°C

Ingrédients
– 1 pâte sablée ou brisée*
– 150 g noix de coco en poudre
– 150g beurre à température ambiante
– 150g sucre en poudre
– 3 œufs
– 20 cl crème fraîche liquide
– 150 g chocolat noir extra

*Ingrédients si vous voulez faire la pâte sablée vous-même :
– 4 dl farine
– 1 dl sucre
– 150g beurre à température ambiante
– 1-2 cuil. à soupe d’eau
Mélanger tous les ingrédients jusqu’à l’obtention d’une pâte homogène. On ne rajoute l’eau que lorsque que l’on a obtenu une pâte qui s’émiette, pour homogénéiser la pâte.

Préparation
     
Foncer un moule à tarte avec la pâte. La couvrir d’un papier d’alu et de haricots. Mettre à cuire « à blanc » 10 min.
      Mélanger la noix de coco, le sucre et le beurre mou, ainsi que les œufs. Verser ce mélange sur la pâte. Remettre au four 30 min.
      Faire fondre le chocolat avec la crème, verser sur la tarte. Laisser refroidir avant de déguster.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Recept Recettes. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*