Film: Mannen som räddade Paris – Diplomatie


Har precis sett den här filmen, och jag kan säga att den var mycket bra. Man vet ju hur det ska sluta, men det var skådespeleriet som var fantastisk. En riktigt bra film, som jag rekommenderar. Det är kul att vi faktiskt skrev om den här historiska händelsen i vår sista lärobok. Ler
     Tack vare den svenske konsuln Raoul Nordling blev Paris inte förstört i augusti 1944, i slutet av andra världskriget. Så mycket kultur och historia som hade kunnat försvinna för all framtid, om inte Nordling hade övertygat den tyske generalen Dietrich von Choltitz att inte utföra Hitlers order om att jämna Paris med marken.

      Så vill ni se en bra film, gå och se den här.

Viens juste de voir le film ”Diplomatie” avec André Dussollier, et je peux dire qu’il était vraiment bien. On sait déjà comment le film va finir, mais les acteurs sont fantastiques. Un vraiment bon film que je recommande. C’est marrant de savoir que nous avons parlé de ce fait historique dans notre dernier livre. Ler
       Grâce au consul Raoul Nordling, Paris n’a pas été détruite en août 1944, à la fin de la seconde guerre mondiale. Tant d’histoire et de culture aurait pu disparaître pour toujours, si Nordling n’avait pas réussi à convaincre le général allemand Dietrich von Choltitz de ne pas mettre à exécution l’ordre d’Hitler de détruire Paris.
       Donc si vous voulez aller voir un bon film, allez voir celui-ci.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Filmer Films, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*