Britt-Marie var här

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Article non traduit en français, car ce livre n’est pas traduit en français à l’heure actuelle.)

Efter att ha läst “En man som heter Ove” har jag haft höga förväntningar på Fredrick Backmans böcker. Lite besviken blev jag, när jag läste “Min mormor hälsar och säger förlåt”, för jag tyckte att det tog för lång tid innan man kom in i själva handlingen, och boken hade kunnat förkortas något, tycker jag. Men nu när jag fick tag på hans, i skrivande stund, senaste bok, hoppades jag innerligt att den här boken skulle vara minst lika bra som hans debutroman med Ove. Jag blev faktiskt inte besviken denna gång. Ler

Vad handlar boken om?
Britt-Marie, en bi-person i romanen “Min mormor hälsar och säger förlåt”, blir nu huvudperson i denna roman. Hon är i 60-årsåldern och har precis lämnat sin make, Kent, då han under lång tid har haft en affär med en mycket yngre kvinna. Britt-Marie som har varit hemmafru hela sitt liv och har tagit hand om andra, bland annat Kents barn från ett tidigare äktenskap, befinner sig nu på arbetsförmedlingen och söker jobb. Hon är enträgen och hennes arbetsförmedlare lyckas hitta en visstidsanställning som vaktmästare i ett samhälle, Borg, där allt är nerlagt, men där hon kommer att träffa människor som inte har gett upp. De kommer att hjälpa henne och hon kommer att hjälpa dem.

Vad tyckte jag om boken?
Att läsa Fredrick Backman är ett nöje. Med mycket humor ger han liv åt sina karaktärer så att man lär känna dem, och när boken är slut, önskar man att dessa människor fanns i verkligheten.
     Den här romanen är en fantastisk berättelse, om att man inte ska ge upp, vad som än händer i livet.
     Jag vet inte om du någonsin kommer att läsa denna blogg, Fredrick Backman, men så som du tackar dina läsare, vill jag tacka dig, för din humor, din språkriktighet och den glädje du ger mig, när jag läser dina böcker. Tack!

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Böcker Livres, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*