5:2 uppföljning

(Article non traduit en français.)

Idag har det gått exakt fem veckor och på datumet exakt en månad sedan jag skrev mitt första inlägg om 5:2-dieten, som min man och jag har bestämt oss för att följa. Ler

OLYMPUS DIGITAL CAMERANågra tankar är att det går lättare än vad jag trodde. Idag  åt jag till exempel inte på hela dagen, utan bara nu på kvällen, och lagade till ett recept som jag hittade i kokboken jag köpte. Efter att ha testat att äta frukost, lunch och kvällsmat en halvfastedag, dvs. att fördela kaloriintaget, som jag som kvinna bör inta under en halvfastedag, på två eller tre måltider, så tycker jag att det är lättare att hålla igen under hela dagen och äta bara en måltid den dagen, eftersom jag mår bättre då. Jag har upplevt det som jobbigare att äta lite flera gånger än att äta lite mer men bara en enda gång under dagen, som om att när man äter, triggar man igång hungern. När jag har varit hungrig under mina halvfastedagar, har jag antingen druckit kaffe, te eller vatten för att dämpa hungerkänslorna, som faktiskt går över efter en stund.

Så efter den här första månaden, tycker jag att det har gått riktigt bra. Jag ser till och med fram emot mina halvfastedagar. Ler Och lustigt nog är jag inte hungrig på morgonen efter en halvfastedag, men det är jag efter en vanlig dag. Ler Jag har dessutom gått ner ca 2,5kg på dessa fem veckor, och är bara 1,5 kg från min målvikt. Ler 

När det gäller Mats, har han upplevt ungefär samma sak som jag, även om han ibland är lite kinkigare än vad jag är. Ler Jag är nog mentalt starkare. Ler Men han har gått ner ca 3,5 kg, och det märks mer på honom än på mig. Ler Så det kommer att bli kul att se resultatet om ett halvår.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*