Språk-café i Åkarp

(Article non traduit en français.)

Kollage-03

För ett och ett halvt år sedan, i oktober 2014, startade jag ett språk-café där jag bor i Åkarp. Och nu kom jag på att jag ännu inte har skrivit om det på min blogg. Ler Därför är det nu dags för ett blogginlägg om en aktivitet som ligger mig varmt om hjärtat.

När jag startade mitt café under hösten 2014, kom det inte så många, men nu ett och ett halvt år senare är det nästan fullt varenda gång.

SRGB_5D1_1604_3857Mitt språk-café håller till i den lokala hyresgästföreningens gemensamhetslokal på Harakärrsvägen 90 i Åkarp, och det är i den lokala hyresgästföreningens regi här på Harakärrsvägen, som jag organiserar mitt språk-café. Jag har fått en liten budget så att jag kan bjuda på hembakat vid varje tillfälle. 

SRGB_5D1_1604_3843Eftersom jag anser att man ska ta hand om miljön, är kaffet och mjölken alltid ekologiska. I den mån jag kan, försöker jag dessutom att baka med ekologiska ingredienser och att också inhandla ekologiska frukter till språk-caféet.

På mitt språk-café kan man komma för att diskutera olika ämnen, spela olika spel, eller lära sig nya ord. Alla är välkomna oavsett hur mycket eller lite svenska man kan. Jag efterlyser dock fler personer med svenska som modersmål för att hjälpa till med språkträning för dem som besöker caféet.

SRGB_5D1_1604_3847Några bilder på hur det kan se ut på mitt språk-café hittar ni här. Albumet ligger på min lärarsida på Facebook. OBS! Jag accepterar inga vänförfrågningar från personer som jag inte känner, om man inte skickar ett meddelande till mig och förklarar varför man vill lägga till mig som vän där.

Alla bilder är tagna av Mats Fotomats Jönsson, och alla hans bilder från mina olika språk-café-tillfällen sedan starten hittar ni här.

Nästa språk-café-tillfälle är lördag den 14/5 kl.14-16. Och sista gången för denna termin blir söndagen den 12/6 kl.13-15. Välkommen!

Affisch Språk-café Vt-16 - del 2

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Bilder Photos, Språk-café. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Språk-café i Åkarp

 1. avatar Elisabeth Nilsson skriver:

  Hej Cecile!

  Mitt namn är Elisabeth och jag bor i Åkarp. Jag fick syn på
  din sida av en ren slump. Jag skall börja arbetsträna och
  letar efter just ett språkcafe. Är det enbart helger som du har
  öppet? Hade varit väldigt kul och få höra mer. Du får gärna
  kontakta mig och berätta mer.

  Med vänlig hälsning Elisabeth!

  • Hej Elisabeth!
   Jag såg inte din kommentar förrän nu, men jag kan säga att jag har mitt språk-café ca var tredje vecka. Än så länge är inte datum för hösten bestämda, men om du skickar ett mail till mig till: cecile-t@cecile.cc, kan jag maila dig så fort jag har bestämt vilka datum jag kommer att ha mitt språk-café under hösten.
   Med vänliga hälsningar,
   Cécile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*