Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske

(Article non traduit en français)

20160824_193113 (kopia)

I onsdags förra veckan gjorde jag för första gången någonting bara för mig själv. Jag satt i den värmande augustisolen och läste i fem timmar Emmy Abrahamssons nya roman “Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske”. Det var väldigt skönt och avslappnande att få läsa en romantiserad version av hur hon träffade sin man.
      Några dagar innan skolan startade i början av augusti läste jag ett
reportage om Emmy Abrahamsson och hennes nya bok i Sydsvenskan, och blev därför intresserad av att läsa boken. När jag nu för första gången på flera år hade en ledig eftermiddag och vädret var fantastiskt, gjorde jag två saker som jag älskar att göra: sola och läsa. Ler Självklart kunde jag ju inte låta bli att läsa reportaget på en lektion med mina elever också. Ler

Vad handlar boken om och vad tyckte jag om den?
Huvudpersonen i romanen heter Julia; hon är engelsklärare på en skola för vuxna i Österrike. Hon trivs inte så bra med sitt jobb och är lite trött på dessa elever som inte kan lära sig engelska ordentligt. Dessutom drömmer hon om att bli författare, men de enda romanidéer hon får har redan skrivits av tidigare författare.
      En dag får Julia i uppdrag att undervisa en bankdirektör och sitter på en bänk utanför banken i väntan på att få komma in klockan sju och hålla sin lektion för honom. Framför sig har hon utsikt över en stor klocka, och när klockan är prick tio i sju, sätter sig någon på bänken bredvid henne och frågar henne på engelska vad klockan är. Hon blir självklart förvånad över frågan eftersom det finns en stor klocka precis mittemot dem. Men hon vänder sig och svarar vänligt till en man som har de största ögon hon någonsin har sett. Men det är inte bara ögonen som är stora, hela han, hans hår, kläder och skägg är stora. Mannen som tilltalar Julia är en stor smutsig men väldigt charmig ung uteliggare. Frågan om klockan var såklart bara en ingångsreplik från hans sida för att lära känna Julia, som han tycker är en vacker kvinna. Han får henne att skratta och han befaller henne att träffas följande lördag, klockan sju, samma bänk.
      Vad som händer sedan och hur det går till med hennes författardröm, ska jag inte avslöja, utan ni får läsa boken själva. Ler Den är precis lagom spännande och handlar om kärlek. Ler Dessutom finns det en del humor i boken, vilket får läsaren att dra på mungiporna. Att huvudpersonen dessutom är lärare och drömmer om att bli författare, gav mig flera igenkänningstecken. Men det är nog det enda som vi har gemensamt, för när huvudpersonen är lite trött på sitt yrke, älskar jag mitt och det är därför jag skriver det här blogginlägget för att tipsa mina elever om en ny trevlig bok, som jag kan rekommendera. Min författardröm förverkligar jag också långsamt vid sidan om mitt läraryrke. Jag har redan skrivit läroböcker, nu återstår bara för mig att lansera mig själv i den skönlitterära genren. Ler Framtiden får avgöra när det kommer att ske, till dess återgår jag till min lärarbana och mina älskade elever.

Med varma hälsningar,
Cécile

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Att vara lärare Être prof, Bilder Photos, Böcker Livres, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*