Det började med en banan, det slutar med ett träd: Betterglobe

(Article non traduit en français.)


Lär känna Betterglobe på fyra minuter

I onsdags publicerade jag en artikel som handlar om hur jag började handla mer ekologisk och om hur viktigt det är att tänka på miljön, inte bara för vår skull, utan för de kommande generationernas skull. Numera handlar jag väldigt mycket ekologisk för min egen skull, men jag planerar också för framtiden och tack vare att jag är kund hos ett företag som heter Betterglobe, bidrar jag dessutom till att världen blir en bättre plats för oss alla.

Det finns ett ordspråk som lyder så här: “Den bästa tiden att plantera ett träd var för 20 år sedan. Den näst bästa tiden är nu.”

För knappt två år sedan hörde jag talas om ett företag som har för syfte att skapa en bättre värld, samtidigt som man tjänar på att investera i företaget. Jag har nu varit kund i drygt ett år och för några månader sedan bestämde jag mig för att bli ambassadör för dem. Därför ska jag berätta lite om vad Betterglobe är, och varför jag tycker om deras affärsidé. Och jag hoppas att ni också vill sedan hjälpa till att bidra till en bättre värld. För en kan inte göra allt, men alla kan göra något, och om alla hjälps åt med lite, så kan vi åstadkomma stora förändringar. Titta också på den korta filmen här ovan, den förklarar allt.

Betterglobe är ett företag som planterar träd i områden med semi-öknen i Afrika. Genom trädplantering i dessa områden minskas ökenutbredning och det blir bättre odlingsmark för de som bor i dessa områden. Betterglobes vision är att bekämpa fattigdom i Afrika, vilket de vill uppnå genom att fokusera på trädplantering, mikrofinansiering och utbildning. Samtidigt hjälper träden att kompensera för koldioxidutsläpp.

Deras affärsidé är i korthet välgörenhet med ränta. Better Globe vänder upp och ner på hela begreppet bistånd genom att skapa lönsamma affärer i Afrika. Better Globe tillhandahåller verktyg för självhjälp till riktigt utsatta områden i Afrika – med mycket god avkastning tillbaka till de som bidrar. (Ni kan läsa mer här.)

Med andra ord, jag köper ett träd, som om fem år kommer att ge mig avkastning i 15 år. Och efter dessa 20 år, från det årtal jag köpte ett träd köper Betterglobe tillbaka mitt träd och jag får en ännu större avkastning.

Inte nog med att jag tjänar pengar på de träd jag köper, är det också bra för miljön. Att plantera träd är ett bra sätt att kompensera för koldioxidutsläpp och bli koldioxidneutral. Genom fotosyntesen absorberar träden koldioxid för att producera syre och ge virke. Varje planterat Better Globe-träd hjälper till att kompensera för miljöpåverkan genom att ”andas” in CO2 medan det växer.

När man blir kund hos Betterglobe kan man välja att köpa enstaka träd, eller att köpa så kallade donationspaket. När man köper ett donationspaket innebär det att:

  • Jag får två Better Globe-träd som ger mig/gåvomottagaren avkastning
  • Jag donerar två träd till lokalbefolkningen så att de också får avkastning
  • Jag ger bort 500 liter vatten till lokalbefolkningen
  • 1.5 euro går till skoluppbyggnad
  • 1.5 euro går till mikrofinansieringsprojekt

Varje månad köper jag nu ett donationspaket, så att jag kommer att få bra avkastning från och med om 3 år (eftersom jag började för snart två år sedan), samtidigt som jag är med att hjälpa människor som behöver hjälp där trädplantagen finns.

Nu hoppas jag att jag med min artikel har väckt ert intresse, så att ni också vill bidra till att världen blir en bättre plats, samtidigt som ni också kan tjäna något. Jag har också gett bort i födelsedagspresent ett donationspaket till mitt gudbarn och till några av mina syskon och syskonbarn (snart kommer alla att få det, det tar bara tid, eftersom jag har fem syskon och nio syskonbarn), så att barnen får en liten summa pengar att använda, när de blir myndiga.

Om ni blir intresserade av att veta mer, efter att ha läst den här artikeln, kan ni kontakta mig på: betterglobe@cecile.cc. Det är väldigt enkelt och man bidrar till en bättre värld genom att investera i Betterglobes donationspaket och träd. Här kan ni gå direkt till deras hemsida: betterglobe.com. Köp träd, eller helst donationspaket så hjälper ni till att vår värld blir bättre, genom att fler människor får arbete, fler barn får gå i skolan och ökens utbredning minskar.

Hör av er! Jag hjälper er mer än gärna.

avatar

Om Cécile Tartar Jönsson

Vill ni veta mer om mig, kan ni läsa mer på: Si vous voulez en savoir plus sur moi, allez sur: www.cecile.cc
Det här inlägget postades i Filmer Films, Tankar Pensées. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*